top of page
Vyhledat

PROČ SE UČIT ANGLICKY S RODILÝM MLUVČÍM?

Angličtina s rodilým mluvčím je efektivní, zábavnou, a velice praktickou metodou k zlepšení vašich anglických jazykových schopností. Zajímá vás, v čem angličtina s rodilým mluvčím tak vyniká?


Když se snažíte vylepšit své anglické jazykové dovednosti, nikdo vám nepomůže lépe, než rodilý mluvčí. Konverzace s rodilým mluvčím a aktivní používání angličtiny vám může poskytnout zcela nový pohled na anglický jazyk a naučit vás mnohem více, než jen nová slovíčka.


Důležitost řečových dovedností při výuce angličtiny je nepopiratelná. Je to ten nejinteraktivnější a nejefktivnější způsob, jak uplatnit své znalosti v praxi. S rodilým mluvčím si vylepšíte nejsen slovní zásobu, ale také výslovnost, akcent, a schopnost naslouchat a rozumět svému komunikačnímu partnerovi, která je v praxi velice důležitá.


 

Pojďme se podívat na několik velikých benefitů angličtiny s rodilým mluvčím:


Zlepšení výslovnosti a přízvuku


Anglicky se ve škole v dnešní době učil téměř každý. I přesto, že jste ve škole dostali nějaký úvod do výslovnosti a fonetiky, pravděpodobně jste neměli dostatečnou příležitost si výslovnost dokonale procvičit v praxi. Proto se hodně lidí bojí mluvit anglicky, i přesto, že gramatiku mají zvládnutou perfektně. Při lekcích angličtiny s rodilým mluvčím uslyšíte angličtinu opravdu tak, jak má znít, a díky tomu si můžete přízvuk i výslovnost naposlouchat a osvojit. Toto se týká nejen správné výslovnosti slov, ale také používání pomlk a intonace, která se ve výuce ve třídě často vynechává.


Porozumění moderní angličtině


Rodilý mluvčí bude učit jazyk, kterým se skutečně mluví v jejich domovině. To je nezbytné pro ty, kteří plánují cestovat nebo se stěhovat do zahraničí. Lekce s rodilým mluvčím budou určitým druhem ponoru, který vám pomůže dozvědět se více o výslovnosti, idiomech, zkratkách atd. Ve škole se často vůbec nevěnuje pozornost slangu - lidovému modernímu jazyku, který se běžně používá. Účinky lidové řeči lze zažít pouze v rozhovoru s rodilým mluvčím. Když mluvíte s rodilým mluvčím, máte šanci naučit se nová slovíčka, požádat o pomoc, pokud je něco nejasné, a také pochopit některé pojmy, které mohou být českému jazyku a kultuře zcela cizí. Při konverzaci s rodilým mluvčím budete totiž vystaveni anglickým idiomům, dialektu a slangu. Vaše celková schopnost porozumění anglickému jazyku tak bude velice posilněna.





Kulturní vhled


Při komunikaci s rodilým mluvčím získáte nejen příležitost naučit se zdokonalit svůj přízvuk a zlepšit jazykové dovednosti, ale také získáte možnost dozvědět se více o cizí kultuře. Význam kultury při učení cizího jazyka je zásadní. Přispívá ke kulturnímu povědomí, rozšiřuje rozhled, prospívá komunikativní kompetenci a umožňuje mezikulturní dialog. Zahraniční učitel je představitelem kultury odlišné od té české. Může s vámi tak sdílet informace o tradicích, svátcích, zvycích svých krajanů a svých názorech na některé události. Tento náhled do kultury, kde se daný jazyk používá, vám pomůže lépe porozumět tomuto jazyku a jeho zvláštnostem.


Překonání jazykové bariéry


Pokud učitel nemluví vaším jazykem, může to být velká výhoda. S učitelem se totiž budete muset tak i tak v angličtině nějak domluvit. Pokušení domluvit se ve své mateřštině pak bude muset jít stranou, a vy tak konečně budete muset začít angličtinu používat aktivně. Díky komunikaci s rodilým mluvčím tak získáte sebevědomí anglický jazyk aktivně používat, a to třeba i v zahraničí, přímo v anglicky mluvících zemích.

 

Benefitů, proč oprášit angličtinu pomocí konverzací s rodilým mluvčím je opravdu nespočet. Anglické konverzace s rodilým mluvčím vás dokáží posunout na úplně jiný level a pomohou vám získat sebevědomí konečně angličtinu používat aktivně a v praxi.




bottom of page